Εστίαση χωρίς μουσική: Ο Εξαδάκτυλος εξηγεί την απαγόρευση

Με τη μουσική κολλάει ή δεν κολλάει; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και έδωσε την εξήγηση πίσω από την απόφαση για την εστίαση.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού».

Με την παραπάνω φράση εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση που ανακοινώθηκε χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως «δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας» και πρόσθεσε:

«Δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Στο ερώτημα αν αυτό που ανακοινώθηκε προσκρούει στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε: «Εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει».

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να σας πούμε ότι αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος» υπογράμμισε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι «είμαστε σε εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης, δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ