Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο: «Καλό ταξίδι, Βασίλη»

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο που «έφυγε» την Παρασκευή από τη ζωή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου συναδέλφου Βασίλη Πάικου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή μετά από πολύμηνη ασθένεια, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με τίτλο «Καλό ταξίδι Βασίλη».

Ο Βασίλης Πάικος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1943. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, ήταν, όμως, η δημοσιογραφία που τον κέρδισε. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Βήμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Αναγνώστης» και «Επτάμισι». Στην «Αυγή» ξεκίνησε το 1984 ως αρθρογράφος ενώ για πολλά χρόνια ήταν σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Επίσης, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «902 Αριστερά στα FM» καθώς και στον «Αθήνα 9,84» από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης του σταθμού.

Ο Βασίλης Πάικος υπήρξε ένας δημοσιογράφος ευρυμαθής, ακέραιος και ευγενής, που εργάστηκε σκληρά με προσήλωση στη δεοντολογία του επαγγέλματος. Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς νέους συναδέλφους στο «σχολείο» της Αυγής αλλά και σε Ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης . Ξεχώριζε για το ήθος και τη σεμνότητά του και διακρίθηκε για την αναλυτική του ικανότητα και την ευπρέπεια του χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του το επάγγελμα.
Η κηδεία του Βασίλη Πάικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ