Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Το προφίλ και το παρελθόν του δράστη-ιερέα

Υπό καθαίρεση ιερέας έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες και έναν αστυνομικό στη Μονή Πετράκη, προκαλώντας νέο σοκ από την επίθεση. Εκτός κινδύνου οι τραυματίες. Το παρελθόν του δράστη.

Σκηνές πανικού και φρίκης εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, όπου επτά μητροπολίτες, ο φρουρός και δύο δικηγόροι δέχθηκαν βιτριόλι από τα χέρια 37χρονου ιερέα, που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Μητρόπολη Βεροίας.

Όλα συνέβησαν ενώ ήταν σε εξέλιξη το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο δικαζόταν ο δράστης-ιερέας. Με την εκφώνηση της απόφασης για την καθαίρεση, έβγαλε δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στην αίθουσα. «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν» είπε αργότερα στους αστυνομικούς.

Οι Μητροπολίτες που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο και έπεσαν θύματα του ιερέα είναι οι: Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.
Σήμερα, ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ποιος είναι ο ιερέας

Ο δράστης είναι αρχιμανδρίτης, ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας, με καταγωγή από τις Σέρρες και είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ενώ -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο «ειρηνικής» διευθέτησης του θέματος.

Για τα ναρκωτικά που είχαν βρεθεί πάνω του, ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκε «σε μια στιγμή αδυναμίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα τοπικού μέσου, όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο, ενώ ενορίτες του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, ο ιερέας με καταγωγή από το Φλάμπουρο Σερρών, το 2015 απασχόλησε την Ελληνική Αστυνομία μετά από επίθεση σε δημοσιογραφικό συνεργείο κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης στο χωριό Αγία Βαρβάρα, στην Ημαθία.

Ο ιερέας τότε, κατά διάρκεια του επεισοδίου, επιτέθηκε και έσπασε κάμερα δημοσιογράφων και την επομένη μέρα, «οπλισμένος» με ένα καδρόνι, επιχείρησε να επιτεθεί σε μεσήλικη γυναίκα έξω από το σπίτι της. Μετά από τα διαδοχικά επεισόδια, συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μήνες αργότερα, ο ιερέας ζήτησε την επαναφορά του και μετά από τη συνδρομή Μητροπολίτη μετακόμισε στο Καλοχώρι Ημαθίας, σε χωριό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως νεαροί που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και ρωτήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για το πού βρήκαν την «άκρη», απάντησαν «από τον ιερέα». Κατόπιν ελέγχου της ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε κοκαΐνη σε απόκρυφο σημείο, με συνέπεια την εκ νέου σύλληψή του, καθώς και την καθαίρεσή του σε 1ο βαθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ