Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται σε δίκη η 36χρονη

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020.  

Σε δίκη, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παραπέμπεται η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης που πρόσφατα ομολόγησε την πράξη της αποδεχόμενη, ωστόσο, μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα» ανέφερε σε δήλωση του ο Απόστολος Λύτρας, νομικός παραστάτης της Ιωάννας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας στην πρόταση του είχε διατυπώσει τη θέση ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα επικαλούμενος, μάλιστα, και τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας που αναφέρονται στην ποσότητα και την πυκνότητα του υλικού.

Τι είχε πει στην ανακρίτρια

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να την σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου», είχε πει αρχές Απριλίου κατά την απολογία της στην ανακρίτρια, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν αποδέχεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, είχε απαντήσει: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης». 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ