Επίθεση με μολοτόφ σε Τμήμα της Πάτρας – Κινδύνεψε να καεί αστυνομικός

Εν όψει της επετείου

Εν όψει της σημερινής 13ης επετείου από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  εκτιμούν οι επιτελείς της Αστυνομίας, οι τέσσερις του αντιεξουσιαστικού χώρου με έντονο παρών στην αχαϊκή πρωτεύουσα,  στις 5 και 30 το πρωί, πλησίασαν το κτίριο του Γ Τμήματος το οποίο βρίσκεται  στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα, και εκτόξευσαν τουλάχιστον πέντε βόμβες μολότοφ. Στη συνέχεια, οι άγνωστοι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν. Από τη ρίψη των μολότοφ, πέρα από τον τραυματισμό του αστυνομικού, έχουν προκληθεί μικρές φθορές στο Αστυνομικό Τμήμα.

dias 2

 

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Την πύρινη επίθεση κατά αστυνομικού στόχου ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκειά της έγιναν δύο προσαγωγές ατόμων, ωστόσο δεν προέκυψε από την εξέτασή τους ότι είχαν σχέση με την επίθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν για τον εντοπισμό των δραστών, έχουν συλλέξει στοιχεία από το σημείο της επίθεσης, ενώ αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

Μέτρα για προστασία τμημάτων

Σημειώνεται ότι από τους επιτελείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, έχει ζητηθεί από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τα Αστυνομικά Τμήματα, καθώς κάθε χρόνο στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, εξαπολύονται παρόμοιες επιθέσεις σε Τμήματα.

Η επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Στις 26 Νοεμβρίου, ομάδα πενήντα ατόμων, πλησίασε στην Αθήνα το Τμήμα Ακροπόλεως και 20 από αυτούς, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ. Ο φρουρός του Τμήματος όταν εξαπολύθηκε η πύρινη επίθεση, κλείστηκε στο θωρακισμένο κουβούκλιο του σκοπού και πεσμένος κάτω ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

astynomia 5

Την έσβησε ο φούρναρης!

Την ίδια ώρα από διπλανό φούρνο έβγαινε όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ιδιοκτήτης φούρνου ο οποίος έσβηνε με πυροσβεστήρα την πυρκαγιά. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς την πλευρά του Φιλοπάππου ενώ τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, μετά από επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος σε ανακοίνωσή τους τόνιζαν:

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών

«Απαίτηση των χιλιάδων μελών μας αποτελεί όπως, το ταχύτερο δυνατόν, οι αδίστακτοι δράστες της άνανδρης επίθεσης να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες αυστηροποιούν τις ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα φαίνεται ότι δεν στάθηκαν ικανές ώστε να αποθαρρύνουν τους μπαχαλάκηδες και παρ’ όλο που οι αλλαγές κινούνται, κατά την άποψή μας προς τη θετική κατεύθυνση, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι επιβάλλεται να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για τη θεσμική θωράκιση των αστυνομικών και να λάβει χώρα ξεκάθαρη αποτύπωση στον Ποινικό Κώδικα συγκεκριμένων ποινών για δράστες οι οποίοι επιτίθενται σε αστυνομικούς εντός και εκτός υπηρεσίας, εξαιτίας της επαγγελματικής τους ιδιότητας».

astynomia 1 2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ