Επιμένει ο Πλεύρης για τον ναζιστικό χαιρετισμό: «Δεν είναι παράνομος» – Νέα ένταση στη δίκη

Νέα ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκλήθηκε μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη, όταν ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός ζήτησε να υποβάλλει ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα.

«Μπορεί να μου κάνει ερωτήσεις; Έχω απέναντί μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου. Είστε όλοι δολοφόνοι», είπε ο Μάγδα Φύσσα.

Ο Γιάννης Λαγός αντέδρασε, λέγοντας:

Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δώσει…

Λαγός: Από πού προκύπτει αυτό;

Μ. Φύσσα: Από το ότι είσαι μέσα;

Λαγός: Γνωρίζετε κυρία μου, πως ένας μάρτυρας είπε πως έχει μαγαζί δυο στενά μακριά από την καφετέρια Κοράλι, με κάμερες ασφαλείας και ο υπουργός Δένδιας πήγε να ζητήσει το υλικό;

Πρόεδρος: Δεν αφορά τη μάρτυρα.

Λαγός: Μα είναι σημαντικά πράγματα! Γνωρίζετε ποσό συχνά μιλούσα με τον Πατέλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας;

Μ. Φύσσα: Όχι

Λαγός: Δεν γνωρίζει τίποτα αλλά ξέρει ότι δίνω εντολές. Άμα δεν θέλει να απαντήσει σε τίποτα να το πει, είναι σε δύσκολη θέση την καταλαβαίνω.

Μ. Φύσσα: Εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;

Η ένταση συνεχίστηκε, όταν ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, μετά τις αντιδράσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό του, δήλωσε ότι «αυτό δεν είναι παράνομο».

Μάλιστα υπέβαλλε ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας:

Πλεύρης: Είστε μητέρα πράγμα που σέβομαι απεριόριστα. Και εγώ είμαι πατέρας που παραλίγο να χάσω το παιδί μου.!Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν δυο άλλες μητέρες που τα δικά τους παιδιά δολοφονήθηκαν από εγκληματική οργάνωση και ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζετε αυτή τη δολοφονία;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε

Πλεύρης: Όταν λέτε να τελειώνουμε με τους φασιστές θέλετε να τους σκοτώσετε;

Μάρτυρας: Δεν σκοτώνουν οι αντιφασίστες, οι φασίστες σκοτώνουν. Να τελειώσει αυτό μέσω του λόγου.

Πλεύρης: Δηλαδή θέλετε να βάλετε στη φυλακή 500.000 ανθρώπους;

Μάρτυρας: Ευχαρίστως.

Πλεύρης: Λυπάμαι πολύ για τον γιο σας…

Μάρτυρας: Μην λυπάστε πάρα πολύ.

Πλεύρης: Θα σας διαβάσω ένα ποίημα του γιου σας…

Μάρτυρας: Ο Παύλος δεν σκότωνε, έγραφε.

Πλεύρης: Αφήστε με.

Μάρτυρας: Όχι δεν θα σας αφήσω. Διαβάστε μου ένα του Γερμενή…

Πρόεδρος: Πού κατατείνει η ανάγνωση; Δεν θέλουμε να μας διαβάσετε.

Στην κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα μίλησε για «κρατική ασυλία» προς τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι, ο γιος της ήταν στοχοποιημένος και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν, το βοήθησαν. Ένα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά.

Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό», είπε και συμπλήρωσε:

«Προφανώς ήταν στόχος από πριν. Το θέμα είναι η ταχύτητα. Πώς έφτασε ένα ολόκληρο τάγμα σε δέκα λεπτά εκεί. Έχει σημασία στην οργάνωση, για αυτό τη λέμε εγκληματική οργάνωση. Έχει ιεραρχία, εκπαίδευση, όλα φανερά και με στοιχεία. Αυτά βέβαια τα γνωρίσαμε μετά, όχι πριν τη δολοφονία».

Στις τηλεφωνικές κλήσεις, που – σύμφωνα με την κατηγορία – έκαναν οι κατηγορούμενοι, για να ενημερώσουν για την επίθεση, με τελικό αποδεκτή τον Γιάννη Λαγό, αναφέρθηκε επίσης η κ. Φύσσα, λέγοντας: «Αυτή είναι η ιεραρχία. Κανείς δεν κάνει τίποτα αν δεν πάρει εντολή από τον ανώτερο. Αφού είχε γίνει η δολοφονία ο Λαγός επικοινώνησε με το Μιχαλολιάκο».

H δίκη συνεχίζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ