Επιμένει ο Μπαλάσκας για τη Νέα Σμύρνη: Στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί, όχι πολίτες

Τι είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας για όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Στα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και έχουν προκαλέσει παρέμβαση εισαγγελέα αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Αφού αρχικά είπε πώς «οι εικόνες αυτές δεν τιμούν κανέναν» και πώς «δεν εκφράζουν κανένα δημοκρατικό πολίτη» επανέλαβε το αφήγημα της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων η οποία όπως άφησε να εννοηθεί είχε ορμητήριο υπό κατάληψη κτήριο πλησίον της πλατείας.

«Με διαταγή της υπηρεσίας στάλθηκαν μονάδες σε αρκετές πλατείες λόγω συνωστισμού ώστε να παροτρύνουν τον κόσμο να διαλυθεί και άρχισαν να πέφτουν πρόστιμα όταν τους επιτέθηκαν και τους προπηλάκισαν» είπε και συμπλήρωσε πώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δύο αστυνομικοί άρχισαν να συμπλέκονται με πολίτες χωρίς λόγο και αιτία. 

«Έμαθα για τους συναδέλφους, είναι σοβαροί αστυνομικοί, οικογενειάρχες που δεν έχουν ιστορικό με τέτοιες συμπεριφορές» είπε ο κ.Μπαλάσκας λέγοντας πώς μετά το περιστατικό στο νοσοκομείο πήγαν δύο συνάδελφοί του και όχι πολίτες.

Τέλος, συνέστησε υπομονή για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που έχει διατάξει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην οποία όπως είπε θα συμπεριληφθούν οι καταθέσεις των πολιτών αλλά και οι συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων στις οποίες ακούγονται σύμφωνα με τον κ.Μπαλάσκα να ζητούν βοήθεια γιατί δέχονται επίθεση. 

«Η ΕΔΕ δεν είναι ίσως όπως γίνονταν παλιότερα. Πλέον η διαδικασία είναι σοβαρή επιβλέπεται από διακομματική επιτροπή στο υπουργείο και για τα αποτελέσματά της ενημερώνεται ο εισαγγελέας και ο συνήγορο του πολίτη» σημείωσε

Δείτε όσα είπε: 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ