Έπεσαν σοβάδες στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Σοβάδες έπεσαν στην αίθουσα διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. «Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση ψευδοροφής, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, σε αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, σήμερα έγινε γνωστό ότι έπεσαν σοβάδες στην αίθουσα διδασκόντων του 7ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας.

Το περιστατικό έγινε γνωστό νωρίς το πρωί όταν οι εκπαιδευτικοί πήγαν στην αίθουσα διδασκόντων πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους και πιθανότατα η πτώση είχε γίνει εντός του Σαββατοκύριακου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» αναφέρει ότι «συνεχίζεται η «αξιολόγηση» των σχολικών κτηρίων και στον Δήμο Ν. Ιωνίας».

ionia

Αναλυτικά:

«Άλλο ένα σχολείο προστέθηκε στη λίστα των….. «σύγχρονων» σχολείων και αξιολογείται ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο 7οΔημοτικό Νέας Ιωνίας . Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;

Είναι το σχολείο που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες. Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και έχουν τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό.

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ