Επεισόδια φοιτητικό συλλαλητήριο: Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χημικά και προσαγωγές

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια. Η μεγαλύτερη αντίδραση εντοπίζεται στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας όπου οι φοιτητές μιλούν για αστυνόμευση. Τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη, έγιναν πορείες παρά τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. Την κινητοποίηση στήριξαν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων.

Φοιτητικό συλλαλητήριο Φοιτητικό συλλαλητήριο Φοιτητικό συλλαλητήριο

Φοιτητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, στην Θεσσαλονίκη προκλήθηκε και ένταση, καθώς αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές από το να κάνουν πορεία, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Αρχικά οι φοιτητές περιορίστηκαν ξανά στην πλατεία αλλά λίγο αργότερα επιχείρησαν και τελικά έκαναν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Αρχαία Αγορά και έφθασε μπροστά από το ΥΜΑΘ, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν στη διάρκεια της διαδρομής, όπως αναφέρει το GRTimes. Ολα αυτά την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρουσίαζε το σχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

Φοιτητικό συλλαλητήριο Φοιτητικό συλλαλητήριο Φοιτητικό συλλαλητήριο Φοιτητικό συλλαλητήριο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ