ΕΠΑΛ Ευόσμου: Υπό κατάληψη και σε αστυνομικό κλοιό μετά τη νέα επίθεση σε μαθητές

Καζάνι που βράζει και πάλι το ΕΠΑΛ Ευόσμου με μαθητές και γονείς να καταγγέλλουν νέα επίθεση από φασιστοειδή.

Έκρυθμη είναι και πάλι η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη με μαθητές να πραγματοποιούν κατάληψη στο σχολείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας στο σχολείο εμφανίστηκαν εξωσχολικοί και μερίδα μαθητών οι οποίοι άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς ώστε να σταματήσει κάθε συλλογική διαδικασία, ενώ κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη γενική συνέλευση στο σχολείο με αντικείμενο την κινητοποίηση των μαθητών την Πέμπτη αναφορικά με τους όρους επαναλειτουργίας των σχολείων αλλά και τις συνθήκες στο ΕΠΑΛ.

Όπως επισημάνει στη συνέχεια η Ομοσπονδία , «είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία».

Υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, κοντά στο σχολείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και από τις εικόνες του GRTimes.gr.

matevosmos

Σημειώνεται ότι το ίδιο σχολείο βρέθηκε μαζί με το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στο επίκεντρο επεισοδίων μεταξύ μαθητών και ομάδας φασιστοειδών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ