Ενόργανη καταγγελία: “Τρώγαμε πολύ ξύλο”, λέει πρώην αθλήτρια

Ενόργανη καταγγελία: “Θυμάμαι να κατεβάζει μια αθλήτρια από την δοκό ισορροπίας, να παίρνει το κεφάλι της και να της το χτυπάει στον τοίχο”, λέει μεταξύ άλλων η αθλήτρια ενόργανης.

Με αφορμή το νέο σκάνδαλο στον ελληνικό αθλητισμό, αφού με επιστολή τους στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής καταγγέλλουν σωματική βία και σεξουαλική παρενόχληση, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, κάνοντας λόγο για αληθινά ακραίες καταστάσεις. “Από τη στιγμή που μπαίναμε μέσα στο γυμναστήριο μέχρι τη στιγμή που βγαίναμε τρώγαμε ξύλο”, αποκάλυψε, μιλώντας στο OPEN, η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μετά τις καταγγελίες από συναθλητές της για σωματική βία και σεξουαλική παρενόχληση.

“Θυμάμαι να κατεβάζει μια αθλήτρια από την δοκό ισορροπίας, να παίρνει το κεφάλι της και να της το χτυπάει στον τοίχο. Τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαμε παχύνει, τρώγαμε ξύλο γιατί δεν εκτελούσαμε καλά την άσκηση, τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαν τα νεύρα τους με κάτι άλλο”, καταγγέλλει η αθλήτρια η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. “Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα την βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πως να κάνουν σωστά την άσκηση”. Οι προπονητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη διατροφή των αθλητών. Κάποιοι από αυτούς έψαχναν στα σκουπίδια στα ξενοδοχεία των αποστολών για να φάνε κάτι παραπάνω”, τονίζεται ενδεικτικά στην επιστολή.

?Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του OPEN

Υπενθυμίζεται ότι, οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ