Ενεργοποίηση Copernicus για χαρτογράφηση των Βιλίων και του Λαυρίου

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus ενεργοποιήθηκε για την χαρτογράφηση των περιοχών Βιλίων και του Λαυρίου, όπου επλήγησαν από τις φωτιές.

Η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus, ώστε να καταγραφούν οι ζημιές που δημιουργήθηκαν στις περιοχές των Βιλίων και του Λαυρίου από τις φωτιές.

Η εντολή δόθηκε από τον ΓΓΠΠ Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές των Βιλίων και του Λαυρίου της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής αντίστοιχα, οι οποίες επλήγησαν από δασική πυρκαγιά την Δευτέρα 16 Αυγούστου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Σημειώνεται, πως τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ