Εμβόλιο Ελλάδα κορονοϊός: Τι είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης για το τείχος ανοσίας

Εμβόλιο Ελλάδα κορονοϊός: Τι είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης την ανοσία στον κορονοϊό

«Χρειαζόμαστε το 80%-90% των ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να φτάσουμε στο 70% συνολικά στην κοινωνία, ώστε να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας για τον κορονοϊό» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Σχετικά με τα φαινόμενα μειωμένης συμμετοχής στους εμβολιασμούς από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ο καθηγητής εκδήλωσε την απορία του για αυτό, υπογραμμίζοντας πως ακόμη κι η συζήτηση για παρενέργειες η οποία είναι υπερβολική, δεν αφορά καν σε αυτές τις ηλικίες.

%CE%BA%CE%BE 640x427 1

Δίνεται προτεραιότητα σε εκείνους που μεταδίδουν περισσότερο από τους ευπαθείς

«Είναι σαν να δίνεται σε κάποιον μια λύση για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα και να λέει δεν θέλω να το λύσω», είπε. Παράλληλα, εξήγησε πως η κίνηση ανοίγματος της πλατφόρμας εμβολιασμού για πιο νέους ήταν μια ορθή πρακτική, αφενός διότι όσο περισσότεροι εμβολιαστούν τόσο το καλύτερο και αφετέρου επειδή υπάρχει όντως ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των εμβολίων, το οποίο ορίζει πως αντί να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν υψηλό ρίσκο να νοσήσουν σοβαρά, δίνεται σε αυτούς που μεταδίδουν περισσότερο.

«Άμα δει κάποιος τους αριθμούς, τα πράγματα όντως πηγαίνουν καλύτερα», τόνισε, κάνοντας λόγο για μια σταδιακή, αργή βέβαια αλλά σταθερή μείωση τις τελευταίες εβδομάδες και πρόσθεσε πως ευελπιστεί να δει συνέχεια αυτής αντιπαραβάλλοντας σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως μεσολάβησαν οι αργίες των προηγούμενων ημερών.

«Από δω και πέρα χρειάζεται μια προσοχή, πρέπει να ερμηνεύσουμε όλα τα ανοίγματα ως μια προσπάθεια αλλαγής μοντέλου διαχείρισης της πανδημίας,» είπε συγκεκριμένα ενώ επεσήμανε πως το άνοιγμα δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα πως τελειώσαμε με αυτήν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ