Εμβόλιο AstraZeneca: Εξελίξεις και πιθανή αλλαγή στα όρια ηλικίας

Σύγχυση και αναστάτωση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τώρα την αλλαγή στα όρια ηλικίας.

Την ώρα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα περιστατικά θρομβώσεων αλλά και ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, η συζήτηση για την αλλαγή στα όρια ηλικίας όχι απλά άνοιξε, αλλά νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις για το επίμαχο ζήτημα.

Οι πληροφορίες έρχονται από δύο «μέτωπα».

Πρώτη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ:

«Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος προβληματισμός, νομίζω η Επιτροπή θα δει το θέμα και θα αλλάξει τα όρια, για να σταματήσει πλέον οι καθημερινός προβληματισμός». Συμπλήρωσε δε πως «επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν. Η Επιτροπή θα αποφασίσει και θα δώσει οδηγίες. Νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπουν νέα όρια».

Επίσης, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος σήμερα στην εκπομπή του έκανε λόγο για ασφαλείς πληροφορίες ότι θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας και μάλιστα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 55 ετών.

«Το ρεπορτάζ είναι από καλή πηγή και πληροφορούμαι ότι σήμερα θα υπάρξει εκτάκτως συνεδρίαση για το σκεύασμα της AstraZeneca και για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν εισηγήσεις από πολλούς επιστήμονες να μην δίδεται σε νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε νέες γυναίκες και να δοθεί στους 55+, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά θρομβώσεων στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Ποια είναι τα περιστατικά θρόμβωσης στη χώρα μας

Μια 63χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη στη Μυτιλήνη. Νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου σε ΜΕΘ μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικού επεισοδίου ύστερα από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Μια 44χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς εμφάνισε θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Μια 47χρονη γυναίκα -επίσης στην Κρήτη- νοσηλεύεται στη Νευρολογική του ΠΑΓΝΗ, μετά από θρόμβωση που υπέστη στον εγκέφαλο.

Ένας 35χρονος άνδρας υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ