Εμβολιασμός Ελλάδα – καταγγελία: Ξενοδόχος προσφέρει δουλειά μόνο σε όσους εμβολιαστούν

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση γνωστού ξενοδόχου της Κρήτης, ο οποίος δηλώνει ότι δε θα προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων εάν εκείνοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, ανέφερε ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι λένε “ναι στους εμβολιασμούς”, αλλά “από εκεί κι έπειτα δεν πρέπει να επιβάλλονται από τον κάθε εργοδότη“, καλώντας να τηρηθούν τα νόμιμα. Εξάλλου, μιλώντας στο Ράδιο 98,4, o διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, επισήμανε ότι “η ιστορία με τον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα είναι μια παράνομη πράξη”. Ο κ. Κούβελας τόνισε ότι, εάν κάποιος αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρόβλημα, μπορεί να προβεί σε “ασφαλιστικά μέτρα και να τα κερδίσει”.

“Υγιείς πολίτες” για 24 προσλήψεις στον Δήμο Ηρακλείου

Μόνο υγιείς πολίτες θα προσληφθούν στον Δήμο Ηρακλείου με βάση τις δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες αναφορικά με την πρόσληψη συνολικά 24 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Οι προσλήψεις γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19 και αφορούν σε θέσεις ψυχολόγου, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, νοσηλευτών κ.λπ. Αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εργαζομένων, με εκπροσώπους τους να κάνουν λόγο για “κατρακύλα της δημοτικής Αρχής”. Ειδικότερα, στις επίμαχες ανακοινώσεις αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι “υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα και να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19”.

Ευαγγελισμός εμβολιασμός

Οι αντιδράσεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου ζητά “να αφαιρεθούν τώρα οι απαράδεκτοι όροι σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στον Δήμο Ηρακλείου”.
Εξάλλου, όπως ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” η επικεφαλής της παράταξης και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Ελισάβετ Βασιλάκη, υπάρχει μια “απάνθρωπη προϋπόθεση αυτοί οι άνθρωποι να μην υποφέρουν από χρόνια νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να έχουν σωματική καταλληλότητα. Η κατρακύλα της δημοτικής Αρχής δεν έχει τελειωμό. Ανθρώπους που θα έπρεπε να προστατεύει στην ουσία τούς βάζει απέναντι και δείχνει ένα απάνθρωπο κοινωνικό πρόσωπο”.

Η κ. Βασιλάκη ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δε δέχονται την εν λόγω προϋπόθεση, καλώντας παράλληλα τους αρμόδιους να “φροντίσουν να είναι οι συνθήκες στους χώρους εργασίας τέτοιες ώστε να προστατεύεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων”. Σύμφωνα με την ίδια, “είναι απαράδεκτο, κατακριτέο και κατάπτυστο. Εμείς σαν συνδικαλιστές δεν το δεχόμαστε σε καμία περίπτωση για όποιο λόγο και να γίνεται”.

Ευαγγελισμός εμβολιασμός

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ