Εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Η απάντηση 93χρονου για τον αν φοβάται τις παρενέργειες

Οι εμβολιασμοί στην χώρα μας έχουν ξεκινήσει από τις 27 Δεκεμβρίου και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σειρά έχουν πάρει οι ηλικές άνω των 85 με τα ραντεβού να είναι πολλά κάνοντας την κυβέρνηση και τους ειδικούς να νιώθουν αισιόδοξοι για το μέλλον. Ο εμβολιασμός εξάλλου είναι και το μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων κρατών, για να επανέλθει η κανονικότητα και να νικηθεί ο κορονοϊός. Ένα συγκινητικό περιστατικό συνέβη στα Χανιά με έναν 93χρονο που πήγε να εμβολιαστεί, το οποίο αποκάλυψε με ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς και καθηγητής του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος, μεταφέρει τον διάλογο ενός τραυματιοφορέα, ο οποίος ρώτησε τον 93χρονο, εάν φοβάται ενδεχόμενες παρενέργειες. Το περιστατικό αρχικά δημοσίευσε με ανάρτησή του ο γενικός χειρουργός Μιλτιάδης Καστανάκης. Ειδικότερα, όπως έγραψε ο κ. Καστανάκης: «Ξεκίνημα εμβολιασμών στο Νοσοκομείο μας. Παππούλης 93 Μαΐων προσέρχεται συνοδεία των συγγενών του για να εμβολιαστεί.

Ο τραυματιοφορέας που τον βοηθάει χαριτολογώντας τον ρωτάει «παππούλη δεν φοβάστε τις ενδεχόμενες παρενέργειες». Και ο παππούλης απαντά: «εγώ παιδάκι μου πέρασα δυο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, μια χούντα, τι νομίζεις ότι κάνω το εμβόλιο γιατί φοβάμαι έναν βρωμοϊό. Εγώ για σας το κάνω το εμβόλιο, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο 70/100 του πληθυσμού μπας και αποκτήσουμε ανοσία και η επόμενη γενιά από τη δική μου μπορέσει να ζήσει ελεύθερα. Άλλωστε έχουμε πόλεμο λεν οι επιστήμονες. Και μεις στον πόλεμο μάθαμε να βάζουμε τον μπέτη μας μπροστά». Άναυδος ο τραυματιοφορέας σταμάτησε την πλάκα στον παππούλη και ακόμα σκέφτεται τι του είπε ο σοφός γέροντας. Καλημέρα σας».

Ηλίας Μόσιαλος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ