Εμβόλια mRNA και καρκίνος, όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου

Στα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Στα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας σημείωσε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τα εμβόλια mRNA για την θεραπεία του καρκίνου και πως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια.

Οι έρευνες «ξεκίνησαν το 1990 και αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κορυφαίοι επιστήμονες Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί τουρκικής καταγωγής και ιδρυτές της BioNTech, που δημιούργησαν το εμβόλιο της Pfizer, κατά του κορονοϊού σημείωσαν μιλώντας στην καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά:

«Έχουμε ξεκινήσει δοκιμές σε εκατοντάδες ασθενείς και θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο έτος, και το 2023. Αν αυτές οι δοκιμές είναι θετικές, τότε θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια για να εγκριθούν τα πρώτα εμβόλια κατά του καρκίνου».

Όπως εξήγησαν τα εμβόλια θα αλλάξουν τη μοίρα των καρκινοπαθών, ιδίως μετά από χειρουργική επέμβαση. «Μετά τις επεμβάσεις, σε πολλούς όγκους, περίπου το 30%-40% των ασθενών παρουσιάζει υποτροπές εντός δύο ή τριών ετών. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα στον καρκίνο… Αυτό που θέλουμε είναι να επιτύχουμε με τα εμβόλια κατά του καρκίνου, είναι να το αποτρέψουμε τις υποτροπές στους ασθενείς με καρκίνο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ