Εμπρηστές Ελλάδα – συλλήψεις: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι

Εμπρηστές Ελλάδα – συλλήψεις: Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν

Με δύο προφυλακίσεις και μία φυλάκιση έκλεισε ομόφωνα η γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπρησμό. Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν σήμερα την τύχη των των τριών συλληφθέντων για εμπρηστικές ενέργειες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες εμπρησμών στο Κρυονέρι, στην Πετρούπολη και στο Πεδίον του Άρεως.

Ειδικότερα, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 47χρονος άνδρας, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για δύο εμπρησμούς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη. Στη φυλακή οδηγήθηκε και η γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά αν και η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ