Εμπρησμός Cavaliere: Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για το ποιοτικά αναβαθμισμένο «χτύπημα» – Τι ψάχνει το Εκβιαστών

Το modus operandi (τρόπος δράσης) των εμπρηστών παραπέμπει σε «επαγγελματίες», οι οποίοι ήθελαν για κάποιο λόγο να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι εμπρηστές έδρασαν σαν να ήθελαν να εκδικηθούν.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές είναι ότι δεν δίστασαν να προκαλέσουν μία τέτοιας έκτασης πυρκαγιά σε ένα κτίριο όπου ζουν οικογένειες. «Πρόκειται για χτύπημα ποιοτικά αναβαθμισμένο. Θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα. Την ώρα που έβαζαν φωτιά στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το κατάστημα, στους επάνω ορόφους υπήρχαν οικογένειας που κοιμόντουσαν», λέει αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατεστραμμένο εστιατόριο βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας, η οποία πιθανότατα να ήταν τοποθετημένη στον εμπρηστικό μηχανισμό που εκτόξευσαν οι δράστες στο μαγαζί.

Cavaliere, εμπρησμος, εστιατοριο νεα σμυρνη

Την ώρα της επίθεσης υπήρχε μόνο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος εργάζεται ως καθαριστής στο εστιατόριο. Ο μάρτυρας φέρεται να είδε περίπου τρία άτομα να σπάνε το τζάμι, να πετάνε κάτι μέσα και να προκαλούν έκρηξη.

Cavaliere, εμπρησμος, εστιατοριο νεα σμυρνη

Την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών που θα προσπαθήσει να βρει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους εμπρηστές είτε κατά τη διαφυγή τους είτε κατά την εμφάνισή τους έξω από το μαγαζί.

Η εμπρηστική επίθεση, πάντως, στο γνωστό εστιατόριο δεν ήταν η μόνη που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες. Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, ότι μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν καταγραφεί τρεις εκρήξεις σε καταστήματα στην Αθήνα.

Cavaliere, εμπρησμος, εστιατοριο νεα σμυρνη

Στις 14 Μαρτίου 2023, δηλαδή πριν 10 ημέρες, ισχυρή έκρηξη είχε ανατινάξει παντοπωλείο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Οι άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα και τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος στο εσωτερικό του καταστήματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Στροφυλίου.

Cavaliere, εμπρησμος, εστιατοριο νεα σμυρνη

Δέκα ημέρες πριν, στις 4 Μαρτίου 2023, είχε σημειωθεί άλλη έκρηξη σε καφετέρια στη Γλυφάδα. Τότε, δύο άτομα έσπασαν με βαριοπούλες τη γυάλινη πρόσοψη επί της οδού Λαζαράκη και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα στο μαγαζί εκρηκτικό μηχανισμό.

Cavaliere, εμπρησμος, εστιατοριο νεα σμυρνη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ