Ελεύθερη κυκλοφορία μετά τις 9: Συζήτηση για παράταση στο χρονικό όριο

Ελεύθερη κυκλοφορία μετά τις 9: Η κυβέρνηση έχει προτείνει παράταση στο χρονικό όριο κυκλοφορίας των πολιτών και μετά τις 9 το βράδυ

Τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών εν μέσω πανδημίας, ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την επιτροπή είναι και το πως θα κινηθούν οι πολίτες, καθώς υπενθυμίζεται ότι η ελεύθερη κυκλοφορία σταματά στις 9 το βράδυ, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Η γενική κατεύθυνση είναι να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων, όπως σημείωσε σήμερα Τετάρτη το πρωί η κ. Πελώνη, με το σκεπτικό ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα. Ωστόσο, πέρα από αυτό, η κυβέρνηση φέρεται να έχει προτείνει να υπάρξει μια παράταση σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο στη διάρκεια του οποίου μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες. Δηλαδή να μπορούν να κυκλοφορούν και αργότερα από τις 9 το βράδυ, που ισχύει σήμερα.

Ούτως η άλλως η πρόβλεψη θα ισχύσει για το βράδυ της Ανάστασης, που έχει μετακινηθεί για τις 9 το βράδυ. Είναι προφανώς ότι θα υπάρξει παράταση για τις ημέρες των γιορτών. Ομως αυτό που έχει τεθεί υπο συζήτηση και είναι πρόταση της κυβέρνησης, ειναι να επεκταθεί το ωράριο και για την περίοδο μετά τις γιορτές.

Αθηναγόρας: Παράταση κυκλοφορίας την Ανάσταση μέχρι τις 22:30

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας έκανε λόγο για παράταση της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο, επαναλαμβάνοντας πως η Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί στους προαύλιους χώρους των ιερών ναών στις 9 το βράδυ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας επεσήμανε ότι για την Ανάσταση ότι θα γίνει στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, χωρίς να αναμένεται κάποιο πρόβλημα με το Άγιο Φως, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα συνήθως στις 6 με 7 το απόγευμα. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τις 10:30 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ