Στο έλεος της φωτιάς η Εύβοια: Φεύγουν με τις βάρκες οι κάτοικοι στις Ροβιές – Συγκλονιστικά βίντεο

Απίστευτες εικόνες από τις Ροβιές. Η φωτιά στην Εύβοια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Δεν χωράει ο νους τις τραγικές σκηνές που διαδραματίζονται αυτήν την ώρα στις Ροβιές Ευβοίας, εξαιτίας της τεράστιας φωτιάς που μαίνεται στη μεγαλόνησο.

Οι οικισμός έχει κυριολεκτικά παραδοθεί στις φλόγες και οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία, προκειμένου να γλυτώσουν από το μένος της πύρινης λαίλαπας που καταπίνει ό,τι απαντάει στο διάβα της.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Φέρι μποτ και πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος πήγαν έγκαιρα στην ακτή και αυτήν τη στιγμή μεταφέρουν τους ανθρώπους σε ασφαλές σημείο.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Αυτήν τη στιγμή, τείνει να παραδοθεί στις φλόγες και το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ, το οποίο -ευτυχώς- έχει εκκενωθεί πλήρως από τις πέντε το απόγευμα.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Τα πλάνα που κατέγραψαν οι συμπολίτες μας μέσα από τις βάρκες κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Ένα πύρινο τείχος γιγαντιαίων διαστάσεων έχει υψωθεί πάνω από την παραλία και κατακαίει τα πάντα.

WhatsApp_Image_2021-08-04_at_17.12.28.jpeg

Οι τρομερές φλόγες είναι ύψους δεκάδων μέτρων. Το σκηνικό είναι απολύτως απόκοσμο και προκαλεί ανατριχίλα. Περιουσίες παραδίδονται στη μανία της πυρκαγιάς, με τους ιδιοκτήτες του να βλέπουν την καταστροφή τους μη μπορώντας να αντιδράσουν.

Η κατάσταση είναι πραγματικά εκτός ελέγχου και τα νέα από το μέτωπο της πυρόσβεσης δεν είναι καλά, καθώς το ρωσικό ιπτάμενο κτήνος, Beriev Be-200, τέθηκε εκτός μάχης.

Στην Εύβοια, η απόγνωση και η θλίψη ξεχειλίζουν. Οι εικόνες, μιλούν από μόνες τους:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ