Εκτόξευση του ιικού φορτίου σε Κρήτη και Βόλο δείχνουν τα λύματα – 337% στο Ρέθυμνο

Αύξηση του ιικού φορτίου κατά 337% στο Ρέθυμνο δείχνουν τα λύματα. Στο 218% ο Βόλος, αγωνία για Ηράκλειο Κρήτης και Χανιά.  

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη και τον Βόλο, καθώς η εξέταση των λυμάτων δεικνύει πως σε αυτές τις περιοχές υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου. 

Οι μετρήσεις αφορούν την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου. Τα δείγματα ελήφθησαν από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυξητικής τάσης που παρατηρείται, είναι η αύξηση της τάξης του 337% στη συγκέντρωση του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού στο Ρέθυμνο. 

Στον Βόλο, δε, η αύξηση ήταν της τάξης του 218%, στο Ηράκλειο του 199% και στη Λάρισα του 66%. Αυξητική τάση διαπιστώνεται στα λύματα στη Θεσσαλονίκη (+10%), αλλά και στην Πάτρα (+15%). Τα ποσοστά, σημειώνεται, εμπίπτουν στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. 

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιικό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.

Αναλυτικά, η εικόνα των λυμάτων την περασμένη εβδομάδα:

Αττική – 3%
Θεσσαλονίκη+10%
Λάρισα +66%
Βόλος +218%
Ηράκλειο +199%

Και:

Χανιά +154%
Ρέθυμνο +337%
Άγιος Νικόλαος +2%
Πάτρα +15%

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ