Έκτακτο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο – Μείνετε σε όλο το λεκανοπέδιο σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, σημειώνεται διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, ενώ στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, καλώντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, σημειώνεται διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, ενώ στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, καλώντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.

Αυτό που περιμένουν όλοι είναι να ξεκινήσουν τα εναέρια μέσα, ενώ δεκάδες σπίτια είναι καμένα.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και το Τατόι, ενώ λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή για εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου επι της οδού Ανοίξεως.

Τελικά μετά απο σχεδόν 1 ώρα, απο την στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Άνοιξης να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με την ηρωϊκή προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης, η φωτιά δεν πέρασε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Διονύσου.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής έζησαν και συνεχίζουν να ζουν εφιαλτικές στιγμές, από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Μείνετε σπίτι με κλειστά παράθυρα και πόρτες

Στις 5 το πρωί της Τετάρτης (04/08/2021) στην σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας.

Γράφει: «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».

https://www.facebook.com/athensobservatory/posts/4175256982569756

Εφιάλτης με καμένα σπίτια και αγωνία στο Κρυονέρι

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα ο δήμος Διονύσου έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση τμήματος του οικισμού Κρυονερίου, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Η αστυνομία με αναμμένες τις σειρήνες και, χτυπώντας πόρτα πόρτα, καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ανάστατοι οι κάτοικοι του οικισμού βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες, ενώ έχει ξεκινήσει η εκκένωση. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Μακάρι να σβήσει η φωτιά και να ξυπνήσαμε τους κατοίκους άδικα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Διονύσου.

Μάλιστα, εστάλη και σχετικό μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Οδό Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης Κρυονερίου, εκκενώστε τώρα προς την Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας μέσω Λεωφόρου Κρυονερίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ώρες έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάμες, το Μορτερό, το Ολυμπιακό Χωριό και οι Θρακομακεδόνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ