Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων – επιδημιολόγων. Αύριο για το άνοιγμα των σχολείων

Σε νέα έκτακτη σύσκεψη βρίσκονται αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι. Εξετάζουν μια προς μια τις περιοχές της Ελλάδας και το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού ανά περιφέρεια.

Νέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι λοιμωξιολόγοι για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα, ενώ αύριο Τετάρτη θα κάνουν νέα τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων στην οποία θα συμμετάσχει και η υπουργός Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συσκέπτονται με τους επιδημιολόγους και «σκανάρουν» όλες τις περιοχές της Ελλάδας με τα τελευταία δεδομένα που έχουν στα χέρια τους.

Εντονος προβληματισμός υπάρχει για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Ξάνθη, ενώ σύμφωνα με την πορεία των κρουσμάτων της τελευταία εβδομάδας οι περιοχές που είναι στο επίκεντρο μελέτης είναι: 
Κοζάνη, Κάλυμνος, Πέλλας, Καστοριά, Αχαϊα, Κιλκίς, Γρεβενά, Κω, Ευρυτανία, Βοιωτία, Ζάκυνθος, Καρδίτσα, Κάρπαθος – Κάσος, Σέρρες και Κορινθία.

Σημειώνεται ότι ειδικά για τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη η ανάλυση των λυμάτων είναι δυστυχώς πολύ άσχημη.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στον Βόλο υπάρχει επιβάρυνση +112%, στην Ξάνθη +88% και στη Θεσσαλονίκη +56%.

Νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1.883 στην Ααττική, 1.159 στην Αθήνα, 296 στον Πειραιά και 622 στη Θεσσαλονίκη.

Οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 751 και οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 79.

Τέλος σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας εφόσον η τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τα σχολεία γίνει αύριο και αποφασιστεί το άνοιγμά τους για τις 12 Απριλίου τότε θα υπάρχει και αρκετός χρόνος προετοιμασίας, με τους ειδικούς πάντως να ξεκαθαρίζουν ότι θα πουν «ναι» στο άνοιγμα εφόσον έχει ξεκινήσει η διανομή των self test. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ