Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Ελληνίδα: Στην Ελλάδα με παρέμβαση Πλεύρη η τραυματισμένη

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Ελληνίδα: Ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον πατέρα της νεαρής κοπέλας και το Γενικό Προξενείο

Ο Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε σήμερα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε κατά την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με το Προξενείο η τραυματίας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για περαιτέρω περίθαλψη. Η Ελληνίδα ήταν μία από τους 81 τραυματίες, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Σήμερα, μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας της, επιβεβαίωσε ότι θα μεταφερθεί στην Ελλάδα μετά την παρέμβαση Πλεύρη. «Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη… Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου» είπε ο πατέρας της γυναίκας.

Όπως σημείωσε, η κόρη του κατά την έκρηξη «ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι που απορρόφησε όλη την έκρηξη». Την ίδια στιγμή η μητέρα της ανέφερε πως είχε «χάσει πάρα πολύ αίμα». «Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είχε πάει ταξίδι και στα έξι μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ”μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’’. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της να αναβλύζει αίμα. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ