Εκρηκτικά Ζάκυνθος: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό 800 κιλών σε σπίτι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία μετά τον εντοπισμό 800 κιλών εκρηκτικών υλικών σε σπίτι στη Ζάκυνθο ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ., με το οποίο άγνωστος ενημέρωσε τις Αρχές για την ακριβή τοποθεσία όπου βρίσκονταν τα εκρηκτικά. Το εν λόγω οίκημα ήταν εγκαταλελειμμένο τα τελευταία δέκα χρόνια, με τελευταίο του ένοικο έναν Γερμανό συνταξιούχο, ο οποίος δεν συνδέεται με την υπόθεση. Τα εκρηκτικά ήταν αποθηκευμένα μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο στο υπόγειο του οικήματος όπου βρισκόταν η αποθήκη, λίγα μέτρα από το χωριό Κερί, στη θέση «Απελάτι».

Εκρηκτικά Ζάκυνθος: Απίθανο το σενάριο της τρομοκρατίας

Η τεράστια ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας προκάλεσε το ενδιαφέρον και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς, ωστόσο, το σενάριο της τρομοκρατίας, να φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό προς το παρόν. Από την έρευνα προέκυψε ότι στην αγροικία όπου βρέθηκαν τα εκρηκτικά είχε ξεσπάσει φωτιά πριν από ένα χρόνο. Έτσι, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η αμμωνιοδυναμίτιδα μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο οίκημα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δηλαδή τους τελευταίους 12 μήνες. Πριν την κατάσχεση των εκρηκτικών μυστικοί αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν θέσει υπό παρακολούθηση την αγροικία, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί κανείς.

Έτσι, οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου κατάσχεσαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και πλέον βρίσκονται σε επαφή με εταιρείες πώλησης εκρηκτικών για να διαπιστώσουν εάν η μεγάλη αυτή ποσότητα πουλήθηκε ή εκλάπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν βρει την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Αρχικά θα «ταυτοποιήσουν» τα εκρηκτικά, θα διαπιστώσουν δηλαδή από ποια εταιρεία κλάπηκαν ή πουλήθηκαν και στη συνέχεια θα αναζητήσουν τους δράστες.

Σπίτι εγκαταλελειμμένοΣπίτι εγκαταλελειμμένοΣπίτι εγκαταλελειμμένο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ