Εκκλησίες Πάσχα 2021: Έτσι θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Για το πλαίσιο λειτουργίας των εκκλησιών μίλησε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Δείτε ακόμη: Βασιλακόπουλος: «Οι πολίτες να μη διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους»

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test. Σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου, όπως είπε η κυρία Πελώνη, αυτή θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Αναφορικά τώρα με το ωράριο κυκλοφορίας, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 23:00. Σχετικά με τον εορτασμό, την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπεται, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Παγώνη: Διπλές μάσκες και αποστάσεις στην Ανάσταση

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο Πάσχα 2021 τονίζοντας ότι πρέπει να τηρήσουμε τα νέα μέτρα. Πρέπει να το περάσουμε μόνο με την οικογένεια μας ασχέτως ατόμων και αν παραβρεθούμε στην Ανάσταση, να φορέσουμε διπλές μάσκες, κρατώντας αποστάσεις. Ακόμα, διευκρίνισε ότι η αρμόδια υγειονομική επιτροπή εισηγείται και η Κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το Πάσχα 2021. Επισήμανε επίσης ότι η ίδια έκανε λόγο για την αναγκαιότητα τους εδώ και πολύ καιρό.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ζήτησε να κάνουμε αυτά που πρέπει το Πάσχα για να βγούμε από την υγειονομική κρίση. Σημείωσε μάλιστα ότι το Πάσχα 2021 είναι καλύτερο από το περσινό στο οποίο οι απαγορεύσεις ήταν περισσότερες και σκληρότερες. Όσον αφορά τα κορωνοπάρτι και το συγχρωτισμό σε δημόσιους χώρους, είπε ότι καταλαβαίνει τη νεολαία η οποία είναι κλεισμένη μέσα εδώ και 1 χρόνο με ελάχιστα διαλείμματα, αλλά πλέον θα έχει σε λίγες μέρες τη δυνατότητα να πιει ένα καφέ ή ένα ποτό σε μαγαζιά, με το άνοιγμα της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ