Είκοσι μάρτυρες καλεί ο Αλέξης Κούγιας στην υπόθεση Λιγνάδη Κύριο

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας συνεδριάζει αυτή την ώρα για την αίτηση ακυρότητας επί της προδικασίας στην υπόθεση Λιγνάδη.

Αίτηση ακυρότητας της προδικασίας υπέβαλε χθες ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη στην πολύκροτη υπόθεση. Για την αίτηση θα αποφανθεί σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας που συνεδριάζει παρουσία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Συμβουλίου, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης έχουν δηλωθεί 20 μάρτυρες προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, αλλά και να αναφερθούν στην προσωπικότητα του. Ανάμεσα στους προτεινόμενους μάρτυρες περιλαμβάνονται η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Σημειώνεται ότι αν η αίτηση ακυρότητας γίνει δεκτή από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο σκηνοθέτης θα απολογηθεί κανονικά ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, διαδικασία που έχει οριστεί για τις 2:30 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ