ΕΦΚΑ Αχαρνών: Έβαλαν ταμπέλα «κλείνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε» λόγω κρούσματος κορονοϊού

Οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αχαρνών αποφάσισαν, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο, να κλείσουν αυθαίρετα τις πόρτες και ν’ αναρτήσουν χειρόγραφη ταμπέλα «Κλείνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε αργότερα», χωρίς φυσικά να ενημερώσουν τους πολίτες που είχαν κλείσει τηλεφωνικώς ραντεβού για επίσκεψη.

Σε μια απίστευτη – ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα – καταγγελία προχώρησε σήμερα από τη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αχαρνών έκλεισε εκτάκτως λόγω κορονοϊού, χωρίς προηγουμένως να έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο Εργασίας και χωρίς να ενημερώσουν σχετικά τους πολίτες που είχαν κλείσει τηλεφωνικώς ραντεβού από τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας οι υπεύθυνοι έβαλαν, μάλιστα, και χειρόγραφη ταμπέλα που έλεγε «Κλείνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε αργότερα» χωρίς φυσικά ν’ αναφέρεται το πότε θα συμβεί αυτό. Ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε μετά την καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του τον έλεγχο της σχετικής υπόθεσης για ν’ αποδοθούν ευθύνες.

«Δεν θα γίνει ποτέ από εμένα αποδεκτή η αδιαφορία και η δεσποτική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες», είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, σχετικά με την ταλαιπωρία των πολιτών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει να γίνεται έλεγχος και να κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες σε φαινόμενα αδιαφορίας και δεσποτικής συμπεριφοράς.

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται οι πολίτες» υπογραμμίζοντας ότι «αναγνωρίζω πως οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν μια σειρά δυσκολίες στην εργασία τους, αλλά δεν είναι νοητή η αδιαφορία, ο ωχαδελφισμός, η γραφειοκρατική αντίληψη», «έχουμε να κάνουμε με εκατομμύρια Έλληνες και έχουμε να κάνουμε με την ουσία της κοινωνικής πολιτικής, γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας . Όπως είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου, με τους διευθυντές του ΕΦΚΑ έτσι είμαι με τους υπαλλήλους . Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Ο υπουργός Εργασίας, χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, στο πρόβλημα που υπήρξε με το κλιματιστικό στο υποκατάστημα της Κορίνθου και χθες στο υποκατάστημα της Αχαρνών. Εξήγησε πως για την περίπτωση του υποκαταστήματος στην Κόρινθο, για ένα θέμα που για να λυθεί είναι ευθύνη των αρμόδιων διευθυντών, ζήτησε να πάει στο Πειθαρχικό η εκτελούσα χρέη γενική διευθύντρια στην Περιφερειακή Υπηρεσία Πελοποννήσου καθώς όπως είπε « δεν μου φαίνεται καθόλου ανεκτό να αφήνεις τον συνάδελφό σου να «ψήνεται» στην Κόρινθο με μια ατέλειωτη ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ Τριπόλεως – Κορίνθου – Αθηνών κ.λ.π Δεν είναι νοητό αυτό το πράγμα και δεν είναι νοητή η λογική της αδιαφορίας».

Χθες , ανέφερε ο υπουργός, στο κατάστημα της Αχαρνών, λόγω του κορωνοϊού, «μπήκε μια πινακίδα που έγραφε «Κλείνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε αργότερα» χωρίς να υπάρχει το πότε. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού και που κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τους πάρει ένα τηλέφωνο! Και να τους πει μην έρθετε αύριο μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε» και ανακοίνωσε πως και για αυτό το περιστατικό ζήτησε να γίνει έλεγχος. «Δεν μπορεί να ταλαιπωρούμε τους πολίτες και να λέμε επειδή είμαστε υπουργοί, διοικητές, δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε μια διαφορετικής κατηγορίας πολίτες και δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ελέγχους και της ποινές που αντιμετωπίζει ο οποιοδήποτε άλλος πολίτης στην καθημερινότητά του» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ