Εφημερία «εφιάλτης» στο Αττικό με ρεκόρ περιστατικών κορονοϊού

Αύξηση των περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία. Τα στοιχεία της τελευταίας εφημερίας από το Αττικό που δημιουργούν προβληματισμό.

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή εφημερία στο Αττικό Νοσοκομείο, η οποία έκλεισε σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 8 το πρωί με ρεκόρ προσελεύσεων περιστατικών κορονοϊού, ενώ αύξηση υπήρξε και στις εισαγωγές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο Αττικό νοσοκομείο προσήλθαν συνολικά περί τους 1200 ασθενείς για εξέταση εκ των οποίων οι περίπου 600 ασθενείς προσήλθαν στα ιατρεία κορονοϊού.

Η προσέλευση περιστατικών κορονοϊού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στη κορύφωση είχαν φθάσει μέχρι 200, που σημαίνει τριπλασιασμός.

Αύξηση είχαμε και στις εισαγωγές, συνεχίζει ο κ.Γιαννάκος. Έγιναν 40 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και 10 υπόπτων κρουσμάτων. Σχεδόν διπλασιασμός από προηγούμενες εφημερίες.

Τα νοσοκομεία στη κατάσταση που βρίσκονται δεν αντέχουν σε νέα τέτοια πίεση, ενώ υπάρχει και μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ, λόγω της αυξημένης ζήτησης με αποτέλεσμα η διασπορά να αυξάνεται στα νοσοκομεία και τη κοινότητα. Τα τεστ κάνουν πάνω από δύο ημέρες να εκδοθούν, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ