ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα

Οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα προκάλεσαν εκτός από την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, σε βάρος του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταυρού Μπαλάσκα.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό το Σάββατο, εξαπολύοντας πυρά προς τη Δικαιοσύνη για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα» είχε υποστηρίξει.

Οι συγκεκριμένες  δηλώσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όπου σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας

Το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στο Mega, ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την ΕΛΑΣ για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα» είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα. «Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ