Δύσκολες ώρες στην Εύβοια: Χιόνια πάνω από ένα μέτρο και διακοπές ρεύματος

Ώρες αγωνίες για πολλούς κατοίκους στην Εύβοια. Οικισμοί χωρίς ρεύμα, αποκλεισμένα χωριά και πολλά χιόνια στην Εύβοια που βρίσκεται αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Η έντονη χιονόπτωση έχει αφήσει λευκό πέπλο ακόμα και ημιορεινές περιοχές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη Στενή Ευβοίας το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο. Σε πιο ορεινές περιοχές το χιόνι είναι πάνω και από 2 μέτρα. Από τη μια, ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα, μπουλντόζες αλλά και εργάτες με εργαλεία δίνουν μάχη για το καθάρισμα των δρόμων. Κι από την άλλη, νέες ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται στο νησί της Εύβοιας, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Σε ποιες περιοχές θα έχει πολλά χιόνια

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων να αναμένεται τα ξημερώματα της Τρίτης σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, από απόψε το νέο κύμα χιονοπτώσεων θα δώσει κατά διαστήματα έντονες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, καθώς και στην Εύβοια, όπου αναμένεται να είναι έντονες, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 7/02 οι χιονοπτώσεις (τοπικά έντονες) θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων.

Δείτε τους χάρτες του Meteo:

που θα χιονισει, χιονια χαρτης

070200Snow_Barbara.jpg

Διακοπές ρεύματος

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, έκανε γνωστό ότι η δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας ξεκίνησε χωρίς πολλά προβλήματα για τον Δήμο στο οδικό δίκτυο, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με δεκάδες πολίτες να μην έχουν ρεύμα.

«Η δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας δεν έφερε μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.Οπου χρειαστεί θα επέμβει μηχάνημα.Τα προβλήματα εστιάζονται στην ηλεκτροδότηση όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.Οι φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών του ΔΕΔΗΕ όλη την νύχτα δεν ήταν αρκετές καθότι το δίκτυο της Μέσης Τάσης εμφανίζει πολλές ζημιές!! Θα κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας ώστε να βοηθήσουμε τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκατασταθούν το συντομότερο οι βλάβες!!» γράφει ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Σχεδόν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Εύβοιας απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας. Ειδικότερα, αλυσίδες απαιτούνται στους δρόμους:

  1. Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι)-0:00
  2. Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού από την 70η χ/θ (Αγία Άννα) έως την 82η χ/θ (Παπάδες)
  3. Επαρχιακή Οδό Αρτάκς – Κύμη, από την 22η χ/θ (Κάτω Στενή) έως την 40η χ/θ (Στρόπωνες)
  4. Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιών
  5. Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων
  6. Επαρχιακή Οδό Γουβών – Παπάδων
  7. Επαρχιακής οδού Λεπούρων-Καρύστου, από 18η χ/θ 18 (Αλμυροπόταμος) μέχρι τη 57η χ/θ (διασταύρωση Μαρμαρίου)

Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων: Στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Εύβοιας καθώς και στη νήσο Σκύρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων, για όλα τα οχήματα μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, κάτω των 3,5 τόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ