Δολοφονία Καραϊβάζ – δράστες: Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Δολοφονία Καραϊβάζ – δράστες: Περισσότερα από 100 βίντεο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από τις κινήσεις και την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες

Έκκληση να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί απευθύνει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή (9/4) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τα δικηγορικά γραφεία Απόστολου Λύτρα και Παναγιώτη Κάσση, τονίζεται:«Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ (σ.σ. Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του».

Δείτε ακόμη: Καθημερινή: Οι επαφές του Καραϊβάζ με πηγές από τον υπόκοσμο και η κατάθεση που θα έδινε

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ:

«Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του. Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Αθήνα, 15/04/2021

Δικηγορικό Γραφείο Απόστολου Λύτρα

Δικηγορικό Γραφείο Παναγιώτη Κάσση»

Καραϊβάζ:  Ο εκτελεστής με το όπλο στο χέρι

Περισσότερα από 100 βίντεο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από τις κινήσεις και την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες της εκτέλεσης. Ανάμεσα σε αυτά εξαιρετικά σημαντικό θεωρείται το βιντεο όπου βλέπουμε τον εκτελεστή να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας με το 9άρι πιστόλι στα χέρια. Είναι ένα από τα δεκάδες βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ασφάλειας. Η κάμερα έχει καταγράψει καρε καρε το σκουτερ με τους δυο δολοφόνους του δημοσιογράφου να περνά την οδό Μεγίστης λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης στον Άλιμο.

Στο βίντεο φαίνεται ο συνοδηγός και εκτελεστής του δημοσιογράφου που φοράει σκούφο και μάσκα να κρατάει ακόμη το όπλο στα χέρια του και να το έχει κρύψει ανάμεσα σε εκείνον και τον οδηγό. Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής , 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εκτελεστής κρατούσε το όπλο γιατί ήθελε να βρίσκεται σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει εκ νέου έχοντας αλλάξει γεμιστήρα. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που έχει συγκεντρωθεί για την πολύκροτη υπόθεση θα αξιοποιηθεί με τη βοήθεια του λογισμικού συστήματος I2 το οποίο έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πληροφορίες και στοιχεία και μέσω ειδικού αλγόριθμου να βρίσκει τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ