Διογένης Χαρλαύτης Spitfire: Η υπόκλιση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Διογένης Χαρλαύτης Spitfire: Η εικόνα με τον αντιπτέραρχο ε.α. Διογένη Χαρλαύτη να υποκλίνεται μπροστά στο ελληνικό Spitfire κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα με τον βετεράνο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Διογένη Χαρλαύτη να υποκλίνεται στο ελληνικό Spitfire. Ο αντίπτέραρχος ε.α. επισκέφθηκε το μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να υποκλίνεται στο θρυλικό μαχητικό με τα ελληνικά χρώματα, με την εικόνα να συγκινεί. Ο Διογένης Χαρλαύτης γεννήθηκε το 1930. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1949 με την 24η σειρά ιπταμένων. Τον Μάιο του 1979 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου. Κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του πέρασε από πολλές και “ενδιαφέρουσες” θέσεις ευθύνης στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα στο βιβλίο του “Η πορεία μου στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία” ο αναγνώστης θα βρει πολλά ιστορικά στοιχεία για τις τρεις δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων συνέβησαν οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στις πρώτες γραμμές του βιβλίου διαβάζουμε την λεζάντα της φωτογραφίας που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου “Σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1952 ο επισμηνίας Διογένης Χαρλαύτης, Αρχηγός των μαθητών της Σχολής Ικάρων. Παραστάτες είναι: δεξιά ο σμηνίας μηχανικός Τούνης, αριστερά ο υποσμηνίας Βασίλης Χρυσαφόπουλος και στην πίσω σειρά δεξιά ο Ίκαρος Μιχάλης Τσιγκρής”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ