Δημοσιογράφος – καταγγελία: Η Έλενα Ακρίτα για την ανάρτηση σοκ του Μάρκελλου

Σκληρή επίθεση εξαπολύει η Έλενα Ακρίτα εναντίον του πασίγνωστου τηλεπαρουσιαστή που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας δημοσιογράφου, από τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκο Μάρκελλο. Η Έλενα Ακρίτα στη νέα της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, κάνει λόγο για “απόστημα που πρέπει να σπάσει και στη δημοσιογραφία” κάνοντας επίθεση ταυτόχρονα σε συναδέλφους της οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια ενώ είναι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις εκτός του χώρου, για το συγκεκριμένο περιστατικό “δεν κάνουν κιχ”. Παράλληλα υιοθετεί πλήρως τα όσα καταγγέλλει ο Αλέκος Μάρκελλος και κατονομάζει το γνωστό δημοσιογράφο.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η γνωστή δημοσιογράφος γράφει τα εξής: “Η περίπτωση του…αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι κάτι είναι σάπιο στο Βασίλειο της Δημοσιογραφίας. Ορισμένοι συνάδελφοι – λαλίστατοι για τις υπόλοιπες καταγγελίες – δεν βγάζουν κιχ για τα του οίκου μας. Είναι γνωστό το θύμα, όπως είναι και 100% ακριβής η καταγγελία του Αλέκου Μάρκελλου. Επιτέλους το απόστημα πρέπει να σπάσει και στη δημοσιογραφία. Όχι χίλιες ξυλιές σε ξένο κ@λο και στον δικό μας τίποτα που λέει κι η παροιμία”.

Μάλιστα στο post, η Έλενα Ακρίτα έχει ταγκάρει και το Αλέκο Μάρκελλο ο οποίος σε σχόλιό του ευχαριστεί τη δημοσιογράφο για τη συμπαράσταση, αναφέροντας πως “αισθάνομαι λιγότερο μόνος στη μάχη του αυτονόητου”. “Θα γίνουμε περισσότεροι. Ελπίζω τουλάχιστον”, απάντησε στο σχόλιο μετά από λίγη ώρα, η δημοσιογράφος.

Ανάρτηση Έλενας Ακρίτα

Το βίντεο του Μάρκελλου

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, επανήλθε με νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψή του. Στην νέα του ανάρτηση, ο Αλέκος Μάρκελλος έχει ανεβάσει ένα βίντεο στο οποίο σχολιάζει τις αποκαλύψεις του, προβάλλοντας ταυτόχρονα και φωτογραφίες του πασίγνωστου τηλεπαρουσιαστή που καταγγέλλει για την απόπειρα βιασμού δημοσιογράφου.

Στη λεζάντα του βίντεο, αναφέρει τα εξής:

“Πολλά λέγονται, και πολλοί μπερδεύονται ενώ η περίπτωση είναι απλή:

-Ως όφειλα, δημοσιοποίησα.

Η υπόθεση αφορά ΜΟΝΟ τον… και τα θύματα που τον καταγγέλλουν.

Όλους εμάς, μας αφορά μόνο το θύμα, τα θύματα όσων καταγγέλλονται.

Από την Κοινωνία και από τη Δικαιοσύνη.

Είναι υποχρέωση όλων μας να μιλάμε με λόγο αληθείας.

Δίχως κανέναν φόβο.

Γιατί η Λήθη, η “παραγραφή” είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούν.

Θα το επιτρέψεις;”.

Αλέκος Μάρκελλος

Η Τσαπανίδου διαψεύδει δημοσίευμα για την υπόθεση

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Πόπη Τσαπανίδου δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφέρει πως ο πασίγνωστος δημοσιογράφος αποπειράθηκε να τη βιάσει. Με κείμενό της στο ipop.gr, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δηλώνει χαρακτηριστικά ότι το δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές, ενώ στέλνει και το δικό της μήνυμα σε όσους έχουν πέσει θύματα σεξουαλική παρενόχλησης ή κακοποίησης.

“Ξεκαθαρίζω αμέσως, πως δεν έπεσα ποτέ θύμα απόπειρας βιασμού από τον συγκεκριμένο άνθρωπο που κατονομάζεται μάλιστα στο δημοσίευμα. Ποτέ των ποτών”, τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με τον δημοσιογράφο που υποδεικνύει ως αυτόν που αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά δηλώνει ότι “φυσικά και τον γνωρίζω, άλλωστε μικρός ο χώρος μας, αλλά ποτέ δεν υπήρξε κάτι λιγότερο από τυπικός απέναντί μου”.

Περιγράφοντας την στιγμή που έμαθε πως ένα τέτοιο ρεπορτάζ έχει δημοσιευτεί, η Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει πως “άρχισα να τρέμω! Έχασα τον έλεγχο των χεριών μου, ίδρωσα και η καρδιά μου χτυπούσε ανεξέλεγκτη. Ντράπηκα. Λυπήθηκα”.

Δεν το χα πάρει χαμπάρι, μέχρι τη στιγμή που άρχισα να δέχομαι κάποια sms στο κινητό μου, συνεχίζει και αναφέρεται στο δημοσίευμα: “Το πρωτοσέλιδο ήταν η μη διαφωτιστική απάντηση. Γκούγκλαρα και πάγωσα. Με είδα ολόσωμη φωτογραφία με τίτλο ‘Η Πόπη Τσαπανίδου είναι η δημοσιογράφος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει ο τάδε. Πάλεψε με τον ‘δράκουλα’ δίπλα από το δωμάτιο των παιδιών της. Χίμηξε να τη βιάσει. Τον πλάκωσε στο ξύλο”.

Να ανοίξει ο βόθρος και ας χρειαστεί να κλείσουμε τη μύτη μας από τη μπόχα που θα βγει

“Δεν έχω κακοποιηθεί στον επαγγελματικό μου χώρο. Έχω όμως υποστεί ψυχολογική βία στην προσωπική μου ζωή”, αποκαλύπτει η δημοσιογράφος ενώ απευθυνόμενη στα θύματα τέτοιων φρικτών περιστατικών υπογραμμίζει ότι “Καταλαβαίνω τι περνάς. Πόσο δύσκολο είναι να φύγεις. Πόσο δύσκολο είναι να δεχτείς πως ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι και αγαπάς, αυτός που λέει πως σε φροντίζει, να σου προκαλεί τόσο πόνο”

Όσον αφορά τη σωρεία καταγγελιών που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Πόπη Τσαπανίδου επισημαίνει πως”εύχομαι και ελπίζω, ο ασκός του Αιόλου, που άνοιξε με την εξομολόγηση της Μπεκατώρου, να μην είναι μια φούσκα. Να καταγγελθούν επώνυμα και στη δικαιοσύνη, όσοι βίασαν, κακοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν μια άλλη ανθρώπινη ψυχή”. “Να ανοίξει ο βόθρος και ας χρειαστεί να κλείσουμε τη μύτη μας από τη μπόχα που θα βγει”, καταλήγει.

Πόπη Τσαπανίδου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ