Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Η εισαγγελική πρόταση αποτελεί το «κύκνειο άσμα» των κατηγόρων μου

«Κύκνειο άσμα» των εναντίον του κατηγοριών, για την υπόθεση της Novartis, χαρακτήρισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την πρόταση της Αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Μετσοβίτου-Φλουρή.

Σε ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του, αναφέρεται:

«Η από 14/6/2021 Εισαγγελική πρόταση της κ Μετσοβίτου-Φλουρή αποτελεί το κύκνειο άσμα των κατηγόρων του κ Παπαγγελόπουλου.

Η πρόταση είναι απαλλακτική για όλα σχεδόν τα κακουργήματα που του αποδίδονταν. Το απαλλακτικό σκέλος αφορά στο κακούργημα της εκβίασης , της δωροληψίας πολιτικού προσώπου , της σύστασης συμμορίας με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων, την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Κατά το απαλλακτικό της σκέλος η πρόταση υιοθετεί το σύνολο των νομικών και πραγματικών ισχυρισμών του εντολέως μας.

Όσον αφορά στο παραπεμπτικό σκέλος της πρότασης , η κ Μετσοβίτου-Φλουρή προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο παραπεμπτικό της σκέλος η εισαγγελική πρόταση δεν διαλαμβάνει ούτε μία λέξη προς αντίκρουση των νομικών και πραγματικών ισχυρισμών του εντολέως μας.

Ακολουθεί την γραμμή της εκκωφαντικής σιωπής επιδιδόμενη σε στείρα επανάληψη των όσων διαλαμβάνει το κατηγορητήριο. Αν μη τι άλλο κατανοούμε την θέση της κ Εισαγγελέως.

Επέλεξε την αξιοπρέπεια της σιωπής από την βέβαιη παράνομη αιτιολογία περί παραπομπής, αφής οι νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί του εντολέως μας μόνο δια της οδού της παρανομίας και της στρέβλωσης και του νόμου και της λογικής δύνανται να αντικρουστούν.

Οι συνήγοροι υπερασπίσεως

Δημήτριος Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ