Δημήτρης Λιγνάδης: Διαφωνία ανακρίτριας – εισαγγελέα περί δεύτερης προφυλάκισης – Επιστρέφει στην Τρίπολη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιστρέφει στις φυλακές της Τρίπολης – Η διαφωνία θα κριθεί πλέον εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Διαφωνία ανέκυψε ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα σε ό, τι αφορά την ποινική μεταχείριση της οποίας θα τύχει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, για τις δύο επιπλέον κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει.

Μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, συζητάται το αν θα πρέπει η όχι να προφυλακιστεί και για τις νέες υποθέσεις βιασμών.

Οι απόψεις διίστανται

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, ζητώντας να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμενου.

Έτσι η διαφωνία θα κριθεί πλέον εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα ταχθεί με βούλευμα του υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες, ωστόσο, όπως τονίζει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αν στον κατηγορούμενο επιβληθεί δεύτερο ένταλμα για προφυλάκιση, η κράτηση θα φθάσει τους 24 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη το πρωί από τις φυλακές για να δώσει την δική του εκδοχή στις δύο επίσημες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για τον βιασμό ενός ανηλίκου πριν επτά χρόνια και τον βιασμό ενηλίκου το 2018.

Η καταγγελία του 24χρονου

Το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει ο καλλιτέχνης αφορά την καταγγελία 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση του κατηγορούμενου κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι πριν επτά χρόνια βιάστηκε από τον καλλιτέχνη δύο φορές και τη μήνυση άνδρα για βιασμό που καταγγέλλει ότι υπέστη ,το 2018 που ήταν ενήλικος, στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο σκηνοθέτης που κρατείται για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου κατά συρροή μετά από καταγγελίες δύο παθόντων, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Οι δύο καταγγελίες ερευνήθηκαν από την εισαγγελία, η οποία κατέληξε στην απαγγελία νέων κατηγοριών σε βάρος του καλλιτέχνη, που παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Φεβρουάριο για βιασμό κατά συρροή, που αφορά δύο ανήλικα – κατά τους καταγγελλόμενους χρόνους τέλεσης – αγόρια.

Η επιλογή του κατηγορούμενου ήταν να παραδώσει στην δικαστική λειτουργό απολογητικό υπόμνημα, αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή της καθώς την θεωρεί προκατειλημμένη προς το πρόσωπο του και ζητώντας να μην προφυλακιστεί, αλλά να τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης. Και για τις δύο νέες υποθέσεις που τον βαρύνουν, ο καλλιτέχνης υποστηρίζει πως είναι ψευδείς και κατασκευασμένες, δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει την θέση του ότι η εμπλοκή του οφείλεται σε επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και στην πρόθεση του Σωματείου Ηθοποιών να τον εξοντώσει ηθικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ