Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέο «όχι» στο αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό

Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Απορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που εξέτασε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη μεταγωγή του στο Δομοκό αντί της Φυλακής που βρισκόταν πριν την «Κασσαβέτεια».

Την Παρασκευή η εισαγγελέας έχει προτείνει επίσης την απόρριψη, κρίνοντας ως νόμω αβάσιμο το αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, στο σκεπτικό απορρίπτονται επίσης ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να εξετάσει τέτοιου είδους αιτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται με οξεία νεφρική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57η ημέρα απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο νωρίτερα σήμερα, «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε νέα πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 29 προσαγωγές που έγιναν, οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μικρής έντασης που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ