Δήμαρχος Λήμνου διαψεύδει Θεμιστοκλέους: Κανένα πρόβλημα με τους εμβολιασμούς στο νησί

«Δεν ξέρω τι στοιχεία έχει ο κ. Θεμιστοκλέους, δεν έχουμε πρόβλημα με τους εμβολιασμούς», λέει στο iEidiseis ο δήμαρχος Λήμνου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς, είπε πως η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Λέσβος, η Λήμνος και η Σάμος, έχουν μικρή συμμετοχή στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, δήλωσε στο iEidiseis πως δεν προκύπτει από πουθενά αυτό που είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και παρέθεσε στοιχεία, καθώς και τη προσωπική μαρτυρία του, από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει και γίνονται στο νησί. 

«Τα στοιχεία που έχω εγώ στα χέρια μου, δεν δείχνουν ότι οι εμβολιασμοί είναι σε χαμηλό ποσοστό. Η κυβέρνηση βιάζεται το τελευταίο διάστημα, όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη που είχαμε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρωθυπουργό. Και εδώ βιάζεται. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα, για κάτω των 30 ετών, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson», υπογραμμίζει ο κ. Μαρινάκης. 

«Αυτό είναι τώρα το βιαστικό της υπόθεσης, για να εμβολιαστούν γρήγορα οι κάτοικοι των 19 νησιών, όπως είχε αναφερθεί στην τηλεδιάσκεψη που έχουν μείνει θεωρητικά/πρακτικά πίσω. Εγώ εμβολιάστηκα το Σάββατο και διαπίστωσα πως είναι κανονική η ροή των ανθρώπων που πηγαίνουν να εμβολιαστούν. Έχουμε φθάσει σχεδόν στους 7.000-7.500 που έχουν λάβει τη μία δόση, πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου το νησί θα έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς», προσθέτει. 

«Δεν βλέπω ότι είμαστε πίσω εμείς, δεν ξέρω τι στοιχεία έχει ο κ. Θεμιστοκλέους και πώς κάνει τέτοιου είδους αναφορές. Εγώ αυτό που είδα στο νοσοκομείο ήταν μια κανονική ροή. Γύρω στους 200 εμβολιάζονται κάθε μέρα σε 5 πλέον εμβολιαστικά κέντρα – και περισσότεροι τώρα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson», επισημαίνει ο δήμαρχος και συνεχίζει: 

«Μιλάμε για Pfizer και AstraZeneca, με τα προβλήματα που έχει το τελευταίο, αλλά ακόμα ο κόσμος εμβολιάζεται και με AstraZeneca εδώ, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα – συνεχίζεται κανονικά. Τώρα αν ο κ. Θεμιστοκλέους έχει άλλη εικόνα… Εγώ σας λέω αυτά που βλέπω από τα στατιστικά των υπουργείων και από αυτό που βίωσα ο ίδιος το Σάββατο»

«Βλέπω μια κανονική προσέλευση των συμπατριωτών μου. Θέλουν να εμβολιαστούν και εμβολιάζονται, σε κανονικό ρυθμό. Πιο πίσω είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι οποίοι, παρότι έκαναν πολύ νωρίς την αίτηση, τους έχει πάει πολύ πίσω το πρόγραμμα με τα ραντεβού. Όσο για τη βιασύνη με το Johnson & Johnson, γνωρίζει ότι ήδη 100-150 συμπατριώτες μας προθυμοποιήθηκαν από την πρώτη μέρα και οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν. Τα νέα παιδιά βλέπω ότι θέλουν να εμβολιαστούν», σημειώνει. 

«Εγώ το ανέφερα και στον ίδιο τον κ. Θεμιστοκλέους, που μιλήσαμε προχθές, ότι δεν ‘έχω την εικόνα που έχει εκείνος. Δεν ξέρω τι περιμένει να δει από το νησί. Εμείς από τις 16.000-17.000 κατοίκους που έχουμε, έχουμε εμβολιάσει σχεδόν 7.500 και υπολογίστε 200-250 εμβόλια την ημέρα. Άρα τέλος Ιουνίου το νησί θα έχει εμβολιάσει όσους θέλουν να εμβολιαστούν. Το λέω διότι κάποιοι δεν θέλουν. Το ποσοστό εδώ είναι ευτυχώς μικρό, της τάξεως του 1%-2%, δεν πιστεύω πως είναι μεγαλύτερο», καταλήγει. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ