Διακοπες ρεύματος τώρα Αθήνα: Ποιες περιοχές έχουν πρόβλημα

Διακοπες ρεύματος τώρα Αθήνα: Τι αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη καίει ό, τι βρει στο πέρασμά της, αφήνωντας πίσω μεγάλες και ανυπολόγιστες καταστροφές.  Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στην ηλεκτροδότηση αφού  πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Από τις 18:30 βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, για τις επιπτώσεις της μεγάλης πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο τα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, αλλά και το κύκλωμα 150 kVΆγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει έτσι το Νέο Ψυχικό, το Χαλάνδρι, το Καματερό, η Νέα Ερυθραία και η Μεταμόρφωση, ενώ διαταραχές στην τάση παρατηρούνται σε πολλές ακόμη περιοχές. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ