Διακοπές ρεύματος: Για 36 ώρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση – Πού υπάρχουν προβλήματα στην Αττική

Σταδιακά αποκαθίστανται οι βλάβες με την ηλεκτροδότηση περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ελπίς. Ωστόσο, αρκετές περιοχές στο λεκανοπέδιο Αττικής έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μέχρι και 36 ώρες.

Σε μάχη με τον χρόνο εξελίσσεται η αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση νοικοκυριών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με καταγγελίες παραμένουν περιοχές ακόμα εγκλωβισμένες χωρίς ρεύμα ακόμα και για 36 ώρες. Μικροπροβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε οικισμούς των Σφακίων, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το δίκτυο ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή χιονοθύελλα των προηγούμενων 24ώρων η κατάσταση έχει ως εξής:

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι ζημιές σε 8 γραμμές, με τις περισσότερες εκκρεμότητες να αφορούν αυτή την ώρα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων οικισμών στην περιοχή των Σφακίων εξαιτίας νέας έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

Οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των οικισμών Αταλάντης έχει ολοκληρωθεί.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, από εχθές έως και αυτή την ώρα έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 95% των περιοχών της Αττικής που αντιμετώπιζαν προβλήματα ηλεκτροδότησης από τις ζημιές στο Δίκτυο λόγω κακοκαιρίας.

Τέλος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επανηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά, όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Πού παραμένουν οι βλάβες

Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες πολιτών πως παραμένουν χωρίς ρεύμα ακόμα και 36 ώρες μετά. Ενδεικτικά, περιοχές στην Ραφήνα, την Καλλιτεχνούπολη, το Πικέρμι, τη Λούτσα, την Άνω Γλυφάδα, δεν έχουν δει ακόμα αποκατάσταση των βλαβών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ