Διακίνηση ναρκωτικών: Συνελήφθησαν εννέα άτομα

Υπερδραστήριο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης, τόσο στην Αττική όσο και, λόγω της τουριστικής περιόδου, που ήδη έχει ξεκινήσει, στα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάννησα, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία. Στην Αθήνα, η μεταφορά των ναρκωτικών γινόταν με ταξί, τα οποία οδηγούσαν δύο από τους Έλληνες της οργάνωσης. Οι αποστολές των παραισθήσεων στα νησιά και ιδιαίτερα στην Πάτμο, όπου είχε τη δεύτερη «βάση» του το κύκλωμα, γινόταν είτε με χειραποσκευές μελών της οργάνωσης που ταξίδευαν με πλοία της γραμμής είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών. Ήδη, μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αττική και Πάτμο, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Πάτμου, συνελήφθησαν εννέα συνολικά άτομα (πέντε ημεδαποί και τέσσερις Αλβανοί) ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι ένας Έλληνας κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης και ένας ακόμη Αλβανός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.ά.

Περιπολικό

Από τον Ιανουάριο του 2020

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών», σημειώνει η Αστυνομία «αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην Αττική, αποκαλύφθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία (σ.σ. Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος), η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας, δομημένης και με διαρκή εγκληματική δράση, που τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 προέβαινε στη κατ’ εξακολούθηση διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα». Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος δράσης του πολυμελούς κυκλώματος: «Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μεριμνούσαν για την προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διάθεση, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευαν σε -3- χώρους αποθήκευσης (καβάτζες) που διατηρούσαν στην περιοχή των Πατησίων.

Με ταξί οι μεταφορές στην Αττική

Η μεταφορά των ναρκωτικών εντός Αττικής γίνονταν με χρήση ταξί που οδηγούσαν δύο από τους ημεδαπούς συλληφθέντες. Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως πλησίον των χώρων αποθήκευσης. Για τη διακίνηση εκτός Αττικής, παραλήπτες των ναρκωτικών ήταν μέλη της οργάνωσης σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Χειραποσκευές, ασυνόδευτα δέματα

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών επέλεγαν είτε μέσω χειραποσκευών, μελών της οργάνωσης που ταξίδευαν προς τα νησιά με πλοία της γραμμής, είτε μέσω ασυνόδευτων δεμάτων που παρέδιδαν για αποστολή σε μεταφορικές εταιρείες». Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους (δέκα στην Αττική και μία στην Πάτμο) βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Διακόσια πενήντα πέντε γραμμ. κοκαΐνης, 4.100 γραμμ. κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο τρίφτες κάνναβης, 19 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, tablet , 29 κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 5.850 ευρώ και 25.900 λεκ Αλβανίας. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

21062021organwmenogada001

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ