Διακίνηση μεταναστών: 4 συλλήψεις σε δύο 24ωρα

Διακίνηση μεταναστών: Κοντά στα σύνορα σε άλλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνελήφθησαν συνολικά τρεις διακινητές.

Μία κολώνα φωτισμού… σταμάτησε τη φρενήρη πορεία οχήματος με το οποίο κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών επιχειρούσε να μεταφέρει στην ενδοχώρα τέσσερις αλλοδαπούς. Τις ίδιες ώρες από αστυνομικούς των ακριτικών υπηρεσιών της χώρας συλλαμβάνονταν άλλοι τρεις διακινητές παράτυπων μεταναστών. Μεταξύ των κατασχεθέντων στην κατοχή των μελών των κυκλωμάτων, ήταν μία ακόμη πλαστική βάρκα με την οποία διέσχισαν τα νερά του ποταμού ΄Εβρου από την Τουρκία και η οποία φυλάσσεται σε έναν χώρο της Αστυνομίας, που είναι… υπερπλήρης από παρόμοιες βάρκες μεταφοράς αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το δελτίο… κίνησης μελών κυκλωμάτων διακινητών, η Αστυνομία κάνει γνωστό ότι συνελήφθησαν σε χρονικό διάστημα δύο 24ώρων, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Στην πρώτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Φιλλύρας – Δοκού αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Βάρκα διακινητών

Προσέκρουσε σε κολώνα

Σημειώνεται ότι το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κολώνα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Ιτέα Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία πλαστική βάρκα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Φερών Αλεξανδρούπολης και Κυπρίνου Ορεστιάδας.

Περιπολικό

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ