Διαδημοτικές μετακινήσεις: Ελεύθερες από Μεγάλη Πέμπτη, τι επιτρέπεται το Πάσχα

Από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται και οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο με το SMS 6 στο 13033.

Πριν ανοίξει η εστίαση επιτράπηκαν τελικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι, από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και με τον κωδικό 6, μία απαγόρευση που ίσχυε εδώ και κάποιο καιρό για τις καθημερινές.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαίου, ανοίγει η εστίαση και παρότι υπήρξαν διαρροές για κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά ότι θα συνεχίσουμε να στέλνουμε τον πολυχρησιμοποιημένο κωδικό 6 για τα εστιατόρια και τα μπαρ που θα λειτουργήσουν.

Μέχρι τότε, για τις μέρες του Πάσχα ισχύουν συνοπτικά τα εξής:

  • Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 μέχρι τις 05:00.
  • Στις εκκλησίες επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Συγκεκριμένα για τους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Οι ιερείς, νεωκόροι, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να κάνει υποχρεωτικά τεστ.
  • Συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παίρνει μία ώρα παράταση από την προσεχή Δευτέρα και θα ξεκινά από τις 23:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ