ΔΕΘ: Απεργία πείνας από άστεγο καστανά – «Μου πήραν το καρότσι που ζούσα»

Απεργία πείνας έξω από την ΔΕΘ ξεκίνησε ένας 70χρονος καστανάς, γιατί η Δημοτική Αστυνομία πήρε το καρότσι του, με το οποίο έβγαζε τα προς το ζην. Το ιστορικό και τι καταγγέλει ο ίδιος.

Γνωστός καστανάς στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από την ΔΕΘ, καθώς η Δημοτική Αστυνομία πήρε το καρότσι του, με το οποίο ζούσε και έβγαζε τα προς το ζην, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο 70χρονος και άστεγος καστανάς μίλησε στο thestival.gr και τόνισε πως δεν πωλούσε τίποτα παράνομο και ότι είχε την απαραίτητη άδεια. Ακόμα, σημείωσε ότι μόνο από τον ίδιο πήραν το καρότσι του και όχι από άλλους πλανόδιους πωλητές της πλατείας.

Παρόλα αυτά, την Πέμπτη (16/9) η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης «σήκωσε» όλους τους παράνομους πάγκους που στήνονται από πλανόδιους πωλητές, μεταξύ άλλων και του 70χρονου καστανά.

1 DETH apergia peinas apo kastana

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του 70χρονου ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής, δήλωσε: «Ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Δεν κάνει εξαιρέσεις για κανέναν. Όποιος έχει αντιρρήσεις για το πώς εφαρμόζεται ο νόμος μπορεί να υποβάλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία ή και να προσφύγει στα δικαστήρια. Την ήμερα που κατασχέθηκε ο εν λόγω πάγκος έγινε ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υπηρεσίας μας και κατασχέθηκαν ακόμη 7 πάγκοι».

Επίσης, πηγές από τον Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άτομο που κατ’ εξακολούθηση πουλάει παράνομα διάφορα προϊόντα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος, σε αντίθεση με άλλους πλανόδιους μικροπωλητές, δεν σέβεται κανέναν από τους κανονισμούς που αφορούν το πλανόδιο εμπόριο. Αρνείται πεισματικά να πληρώσει πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί από το κράτος. Λόγω της τακτικής που ακολουθεί οι συνάδελφοί του τον έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

2 DETH apergia peinas apo kastana

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ