Δέσποινα Μοιραράκη: Η σύλληψη στο Ιράν και όσα έζησε – Δείτε το βίντεο

Η γνωστή επιχειρηματίας Δέσποινα Μοιραράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα πριν από λίγο. Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα κατά των γυναικών στο Ιράν και τη δολοφονία της 22χρονης Μασρά Αμινί.

Η παρουσιάστρια του Cash or Trash ανέφερε την προσωπική της εμπειρία, όταν είχε βρεθεί στην Τεχεράνη πριν από λίγα χρόνια. Η Δέσποινα Μοιραράκη είχε πάει για να προμηθευτεί χαλιά για την επιχείρησή της, τα οποία διαλέγει πάντα η ίδια.

Η Δέσποινα Μοιραράκη είπε στη Μάρα Ζαχαρέα την περιπέτειά της στο Ιράν

«Συνέβη στις δύο το μεσημέρι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τρομοκρατήθηκα, είναι η αλήθεια. Οι γυναίκες, εκείνες οι αστυνομικίνες, ήταν πάρα πολύ απότομες και εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν πως εξακολουθούσαν να μου μιλούν στα αγγλικά. Με είχαν σε μια αγωνία για το τι θα μου συμβεί μέχρι να δω τον συνεργάτη μου, τον Πέρση να φτάνει. Ήρθε μετά ο Πέρσης, μίλησε μαζί τους στα περσικά και μου εξήγησε πως είχα κάνει ένα μεγάλο αδίκημα γιατί φαινόταν η φράντζα μου. Δεν το ξεχνώ. «Έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο αδίκημα! Τα μαλλιά σου, οι τρίχες της κεφαλής, φαίνονται και καλύπτουν την επιδερμίδα! Για αυτό πρέπει να τιμωρηθείς και αύριο το πρωί πρέπει να οδηγηθείς στο δικαστήριο» μου είχε πει. Εκαναν πως δεν καταλαβαίνουν για να επιβάλουν την τρομοκρατία. Με οδήγησαν στο τμήμα και αν ο Πέρσης μεγαλοεπιχειρηματίας, ο συνεργάτης μου, δεν έλεγε πως είμαι επιχειρηματίας δεν ξέρω που θα είχα καταλήξει».

«Η ποινή θα μπορούσε να ήταν φυλάκιση μέχρι και ενός χρόνου από όσα μου εξήγησε. Όλα αυτά τα λέω γιατί και μιαν άλλη στιγμή είχαμε υποστεί και κάτι άλλο με τον γιο μου στο Πακιστάν. Εγώ γενικότερα πηγαίνω στις χώρες της Ανατολής».

«Η θέση της γυναίκας σε αυτό το καθεστώς είναι υποδεέστερη και είμαστε υποχρεωμένες να φορούμε τσαντόρ και μαντίλα. Ο θρησκευτικός νόμος σε μουσουλμανικές χώρες προστάζει να μην φαίνεται η επιδερμίδα»

«Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο να πας, δεν μπορείς να καθίσεις μαζί με τους άνδρες γιατί η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι υποδεέστερη. Πραγματικά προσπαθώ και γω, για αυτό είμαι σήμερα εδώ, να στηρίξω αυτό το κίνημα». Είπε η Δέσποινα Μοιραράκη σχετικά με όσα έχει δει στις χώρες της Ανατολής για τη θέση των γυναικών.

Αναλυτικά όσα είπε η Δέσποινα Μοιραράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ