Δερμιτζάκης: Δύσκολη η απόφαση για το Πάσχα αλλά να παρθεί τώρα

Για το Πάσχα, την εστίαση και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης. Γιατί διαχώρισε τις αποφάσεις από την εικόνα στα νοσοκομεία. 

Την άποψή πώς οι όποιες αποφάσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα πρέπει να παρθούν τώρα εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας ο κ.Δερμιτζάκης τόνισε πώς «δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση Μ.Δευτέρα, πρέπει να γίνει νωρίτερα ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ενημέρωσης» σημείωσε ζητώντας νέα επικοινωνιακή καμπάνια για το Πάσχα στο χωριό.

«Χρειάζεται μια μαζική επικοινωνιακή στρατηγική για το Πάσχα. Τι κάνω στο χωριό δηλαδή και τι δεν κάνω. Αν δώσουμε στον κόσμο, μια διέξοδο, τα στοιχεία και βασικές οδηγίες ίσως μπορέσουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα» σημείωσε ο καθηγητής.

Στο επιχείρημα πώς οι αποφάσεις για χαλάρωση δεν μπορούν να παρθούν λόγω της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία ο κ.Δερμιτζάκης εξέφρασε μία ανατρεπτική άποψη καθώς σύμφωνα με όσα είπε δεν θα πρέπει όσα γίνονται στα νοσοκομεία να αποτελούν κριτήριο για αποφάσεις στην κοινωνία.

«Οι επιστήμονες πρέπει να είμαστε στυγνοί, δεν πρέπει να λειτουργούμε με συναισθηματισμούς. Το ότι ξέρω τι γίνεται στα νοσοκομεία και ότι βλέπω την πίεση δεν σημαίνει πώς έτσι λειτουργώ στην κοινωνία. Είναι διαφορετικά πράγματα εξήγησε. 

Αναφορικά με την εστίαση και μετά τις εικόνες συνωστισμού σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας ο κ.Δερμιτζάκης σημείωσε πώς το άνοιγμα της εστίασης ίσως δώσει μία διέξοδο.

«Η Ελλάδα έχει από τους πιο σκληρούς περιορισμούς στην Ευρώπη. Μαγική λύση δεν υπάρχει αλλά ίσως οι μαγαζάτορες καταφέρουν να βάλουν μία τάξη καλύτερα από την αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ