Δεκάδες νέοι τάφοι ανοίγουν στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης

Δεκάδες νέους τάφους ανοίγουν στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του αριθμού των νεκρών από κορονοϊό που συνεχώς αυξάνεται.

Νέους τάφους ανοίγουν καθημερινά οι υπεύθυνοι στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να είναι έτοιμοι καθώς δεκάδες άνθρωποι καθημερινά χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό που «καλπάζει» εκτός ελέγχου στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GrTimes η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει μεριμνήσει για να υπάρχουν σε σταθερή βάση διαθέσιμοι 250 ταφώνες, ούτως ώστε να καλυφθεί η ανάγκη που ενδεχομένως να παρουσιαστεί.

«Ευχόμαστε να είναι αχρείαστοι, ωστόσο, επειδή δε ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής στις αρχές Νοεμβρίου.

O αντιπρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, υπεύθυνος για την Κεντρική Μακεδονία, Νέστωρας Νικολόπουλος, είχε δηλώσει μάλιστα ότι τα μισά τουλάχιστον περιστατικά που καλούνται να αναλάβουν τα γραφεία τελετών, αφορούν ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι περίπου 800 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί από την έναρξη της πανδημίας στα κοιμητήρια «Αναστάσεως Του Κυρίου» του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην περιοχή της Θέρμης.

https://www.facebook.com/efremidis/posts/10221735093338835

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ