Δείκτης θετικότητας κορονοϊός: Σταθερά κάτω από το 4% η Ελλάδα, ο χάρτης τη ECDC

Συνεχίζεται η καλή πορεία που έχει η χώρα μας στη διαχείρηση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποφύγει μέχρι στιγμής το τρίτο κύμα που ”χτυπά” την Ευρώπη και να κρατήσει σε χαμηλό βαθμό τα κρούσματα. Όπως δείχνει και ο νέος χάρτης της ECDC η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη κατάσταση από όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους τελευταίους χάρτες, οι οποίοι «ανέβηκαν» στη σελίδα του ECDC την Πέμπτη, η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση σε δυο βασικές μετρήσεις: τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις δυο πρώτες εβδομάδες του έτους και τον δείκτη θετικότητας για τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ένωσης βρίσκεται στο «κόκκινο» στον αριθμό κρουσμάτων (κατηγορία υψηλού κινδύνου που προκύπτει αν τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους), η Ελλάδα είναι «κίτρινη» (στην πλειοψηφία της) και «πράσινη» στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, η οποία σε σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη («πράσινο») σε Ήπειρο, Ιόνιο και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, ενώ η υπόλοιπη χώρα είναι «κίτρινη». Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει καμία περιφέρεια σε κατάσταση υψηλού κινδύνου. Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα στον δείκτη θετικότητας για τη δεύτερη εβδομάδα του έτους (αριθμός κρουσμάτων / αριθμός τεστ), καθώς η Ελλάδα παραμένει «πράσινη» στο σύνολό της, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται κάτω από το όριο του 4%.

Χάρτης ECDC κορονοϊόςΧάρτης ECDC κορονοϊός

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ