Χριστούγεννα: «Σήμα» για ρεβεγιόν με rapid test έδωσε η Παγώνη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον. Ανησυχία για διασπορά στα ρεβεγιόν, η πρόταση Παγώνη για τις μέρες των εορτών.

Από σήμερα ξεκινά η δωρεάν διάθεση self test για όλους ενόψει Χριστουγέννων, ενώ εντείνονται οι φόβοι των επιστημόνων πως το χαλαρό κλίμα στις γιορτές μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ήδη σήμερα εξέφρασε την άποψη ότι στο ρεβεγιόν καλό θα είναι οι καλεσμένοι να έχουν κάνει πριν ένα rapid test.

Υπό τον φόβο της μετάλλαξης Ομικρον θα μπούμε λοιπόν στις γιορτές, με την κυβέρνηση να στρέφει το βλέμμα στις εβδομάδες πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Εξάλλου, όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ένα ακόμα δωρεάν self test μετά τις γιορτές.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι οι καλεσμένοι σε ρεβεγιόν πριν επισκεφθούν κάποιο σπίτι, καλό θα ήταν να υποβάλλονται σε rapid test, ενώ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Όμικρον, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια.

Τέλος, σχετικά με το γιατί αποφασίστηκε η χορήγηση της τρίτης δόσης στο τρίμηνο από το εξάμηνο που ίσχυε πριν, εξήγησε:

«Όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε».

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, επισήμανε πως δεν θα γίνεται κάθε τέσσερις μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στη γρίπη. Αυτό, κατέληξε, θα το κρίνει η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ